Devatero proroctví z kuchařky po babičce

28. března 2014 v 5:40 | Anchor |  Zábava
Ke hledání proroctví zrovna na tak nepravděpodobném místě ukrytí, jakým ráčí být kuchařka po babičce, mě inspiroval komentář č. 9 pod jedním článkem. :D

Ukázalo se však, že najít vhodnou knihu tohoto žánru bude těžší úkol, než jsem čekala. Mamka jich má sice plnou polici, ale většinu si koupila sama a ostatní dostala od tet, táty a jiných lidí. Našlo se sice pár, které byly darovány prarodičem z tátovy strany, leč ty se k ní dostaly nové, babička podle nich nevařila, tudíž by bylo zcela nefér označit je za kuchařky PO ní. No ale zázrak se nakonec stal, podařilo se vyhrabat dvě úzké zažloutlé knížečky, první s poetickým názvem Recepty s vůní bylinek a druhou s jednoduchým a výstižným označením Bramborová kuchyně.

Z nějakého neznámého důvodu jsem nejdřív hmátla po poslední jmenované a byla jsem velice překvapená, že jsem hned nenarazila na recepty, nýbrž na jakési vědecké pojednání o jejich původu + významu pro lidstvo a na pár zásad správné práce s bramborami (jako že se jejich slupka loupe výhradně nerezovou škrabkou, no na mladé nové kusy máme vyrukovat s jakousi žínkou Arcone). A už na této 2. straně jsem narazila na spoustu proroctví! :D


Slyšte, slyšte, prostí pozemšťané, já, mocná věštkyně Anchor, vím, co se stane, pokud budete s vašimi lilky hlíznatými (známými spíš pod názvem brambory) nakládat způsoby níže zmíněnými:

  1. Jestli do kaše nalijete studené mléko, stane se z ní šedivý žblemc
  2. Jestli smícháte bramborový salát s majonézou dříve než vychladne, nechutně zhořkne
  3. Jestli vodu slitou z vařených brambor frknete na špinavé zlaté, stříbrné nebo ocelové předměty, stane se zázrak a budou znovu čisté
  4. Jestli do vody ke starým bramborám přidáte lžíci octa, nezčernají při vaření a nebudou až tak nechutné
  5. Jestli požijete vývar ze slupek dlouho skladovaných brambor, bude vám s největší pravděpodobností nevolno
  6. Jestli budete nebohé plodiny skladovat ve špinavém, špatně větratelném, teplém (víc jak +6 stupňů) a dobře osvětleném sklepě a hned po nákupu je navalíte na jednu co nejvíc stlačenou hromadu, shnijí vám
  7. Jestli odlomíte chudák naklíčené bramboře její klíček, toto místo již zanedlouho získá výstavní odstín černé
  8. Jestli je dáte syrové do mrazničky, bude vhodné je následně svěřit koši, nebo se pořádně proběhnete na trase pokoj - WC
  9. Jestli je budete vařit oloupané bez slupky, ztratí hodně živin, což asi vy konkrétně moc nepoznáte, ale vaše tělo jo

Více se bohužel navzdory obrovskému nasazení vypátrat nepodařilo, poněvadž za tímto slibným začátkem následovaly už jen recepty na brambory na xyz způsobů a ve druhé (teda vlastně první) kuchařce nebylo ale lautr nic. Gratuluji vám, že jste měli tu úžasnou jedinečnou možnost se dozvědět tolik zásadních a svět měnících na 100% se vyplňujících proroctví a doufám, že nově nabyté vědomosti použijete ku prospěchu celého lidstva. Howgh! :D
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Líbí se vám tu? :)

JO! :)
Nóóó... O:D

Komentáře

1 Amálka Amálka | Web | 21. října 2014 v 13:58 | Reagovat

Souhlasím, kuchařky po babičkách vždycky skrývají velká moudra! Díky za bramborové tipy, č.3 vyzkouším :-)

2 Anchor Anchor | E-mail | Web | 21. října 2014 v 15:52 | Reagovat

[1]: Rádo se stalo! :-) Díky, žes mi okomentovala zrovna tento článek, protože jsem málem na ten užitečný tip zapomněla :-D

3 Amálka Amálka | Web | 21. října 2014 v 16:08 | Reagovat

jj, to by byla škoda :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama